Ikea

Jag har faktiskt haft en riktigt bra helg.
Lördag gjorde jag i princip ingenting, vilket egentligen var min utmaning. Johan hade förbjudit mig från att städa lägenheten denna helgen. Jag insåg nämligen för några dagar sedan att detta är en typ av tvång som jag har, att jag måste städa varje vecka.
Idag, söndag, var jag på Ikea och shoppade på förmiddagen, när jag kom hem hade jag lite hemma spa!
Det blev flera utmaningar:
Att spendera pengar
Att äta vanlig mat helt själv, inte bara ta en sallad etc.
Att uppmärksamma kroppen, blir ju lite svårt att försöka ignorera kroppen när man kör hemma spa...
Det var faktiskt en riktigt bra dag, allt fungerade otroligt bra och det kändes bra!
De jobbiga tankarna kunde jag hantera utan problem, dom var inte så jobbiga idag! :)
Imorgon är det Mando igen.
matfixerad som jag är kommer här min vanliga lunch från idag! ;)

Keep breathing

Idag är det lite jobbigt.
Jag utmanade mig med banan till förmiddags mellanmålet. Sen hade Johan planerat en riktig utmaningsdag för mig idag! Det blev kött- färsbiff- till lunch. Sen var tanken att jag skulle sluta efter lunch men istället ska jag vara kvar till halv 16 och äta mellanmål då vi ska ha fika utmaning. Dessutom var vi otroligt många patienter här så vi borde ha haft delad lunch, men istället gjorde dom en utmaning av att alla skulle trängas vid bordet, vilket gör hela situationen ännu jobbigare!
Det positiva som jag bör fokusera på är att jag klarade lunchen utan problem, det är ju bara inte gott, finns ju värre saker! Det jobbigaste med dagen är att jag ställt in mig på att få gå hem efter lunch men att det blev ändrat. Troligen spelar kanske fikan in lite också i det... Jag gör ju inget hemma egentligen så jag kan ju lika gärna vänta på att dagen ska gå här...
När jag äntligen fick sluta, efter att ha ätit sockerkaka med sylt frosting, så var tåget inställt. Det var först 10 minuter för sent, sen inställt och då skulle det komma en ersättningsbuss vid kl. 16. Men 16.20 hade det inte kommit någon buss, det visade sig att de satt in sex extra bussar mellan Alingsås och Lerum, det område där tågen inte gick. Problemet var bara att de inte kunde säga när någon av dessa bussar kunde tänkas komma.
Jag kom till slut hem vid halv sex, jag brukar vara hemma kvart över fyra.
Det var ändå en positiv erfarenhet då jag för första gången på säkert minst fem år, kunde stå någorlunda lugn och bara vänta! Jag var inte så orolig, ingen ångest! Allt gick okej, det var ändå skönt att inse det... Hur patetiskt det än låter!
Vänd alltid det negativa till positivt! ;)

Carry on

Idag var det dags för Mando igen.
Äntligen fick jag träffa Johan igen! Det är konstigt hur man kan känna sig så nära en person men samtidigt se personen som en främling...
Vi fick pratat ganska länge idag. Jag vill ha fler utmaningar, mer att göra etc.
Jag är otroligt rastlös och vill ha mer aktiviteter hemma att göra, men Johan stoppar mig, dels för att jag måste väl ta det lugnare så att det inte blir för mycket på samma gång samt att jag just nu inte får vara fysiskt aktiv. Jag ska förhålla mig som om jag var i rullstol... Förutom den korta promenaden som jag får ta per dag med min hund<3!
Jag ska iallafall få börja gå en hundkurs igen med min hund, det känns bra! Det behöver både jag och hon! :)
Nästa vecka ska vi även gå igenom mitt matschema och kolla fler alternativ, vanliga och utmaningar.
Annars verkar tanken vara att jag ska vara på Mando främst över luncherna för att träna på så mycket kött som möjligt. Jag äter nemligen endast kyckling och fisk (någon enstaka gång korv eller blodpudding p.g.a järn). Detta gör jag då jag mår mycket bättre av det samt på grund av att jag aldrig gillat kött. Vi är en riktig grillfamilj, Pappa grillar året runt och har två stora grillar. Jag har hela mitt liv haft otroligt svårt att äta alla grillplankor, köttbitar etc. Imed grillningen har det blivit en del! När jag var 17 lät mina föräldrar mig välja bort kött då de ansåg att jag var mogen nog att förstå konsekvenserna av detta, samt att de säkert tröttnat på att se mig sitta och tugga på samma bit kött i evigheter!
Mando har dock som princip att man ska äta allt, så nu ska jag börja äta kött igen. Kött är inget ångest framkallande för mig, som till exempel pasta länge har varit, och fortfarande är till en viss grad. Jag tycker helt enkelt inte om kött och har svårt att äta det. Men jag tänker äta allt kött de "tvingar i mig" på mando. När jag sedan är frisk kan jag välja bort kött igen och då vet jag även om det verkligen är JAG som inte mår bra av kött eller om det faktiskt var sjukdomen som påverkade mig i detta också...
Ja så nu har jag haft en lång utläggning om något som troligen är hur tråkigt som helst, men men nu vet ni det!
Jag tillägger bra boken för idag också när jag ändå tråkat ut alla läsare!
Jag tog skink alternativ till mellanmål
Hade "fin" tröja samt smycken på mig
Hade ett givande samtal med Mamma under middagen
Imorgon ska jag till Mando igen, förmiddagsmellanmål och lunch!
bild från spanska ridskolan, wien

Better days

Idag hade jag lite mer planerat, har mått bättre idag!
Var hemma på förmiddagen och städade lite i lägenheten, var ute med hunden och åt ett antal måltider!
Vid 15 gick jag på bio med Janne, det är på något sätt alltid bekvämt med honom. Jag är nervös, det är jag alltid vad jag än ska göra. Men på något sätt funkar det alltid med honom. MEN vi är inte bara vänner, men inte heller egentligen mer än det, på något konstigt sätt!
Han är tydlig med att han älskar mig fortfarande och väntar på mig.
Jag vet inte riktigt vad jag känner, det jag kände idag är iallafall att jag absolut inte är redo för en intim relation, med allt vad det innebär än...
Det som varit bra idag som jag tar med mig är:
Troligen nästan första gången som jag följde matschemat till 100%, trots att jag skulle träffa Janne.
Utmanade mig själv genom att föreslå att vi skulle äta pasta till middag i familjen idag. (Pasta är en av mina "farliga" livsmedel) Vilket gick bra, jag glömde bort att jag åt pasta tills Mamma frågade om det gick bra medan vi satt och åt! :)
Filmen, American pie: the reunion var helt okej! Som de andra american pie filmerna, lite jobbig och äcklig, lite gulligt, humor och lättsamt! :)
bild google

Misery

Jag är rastlös, allt känns lite jobbigare, jag är rädd att jag orsakat detta på något sätt.
Jag kan inte riktigt förklara vad som hänt eller vad jag känner, det känns bara lite mörkare just nu.
Mina föräldrar nämnde det idag, att jag verkat lite mer nere det senaste.
Jag behöver verkligen prata med Johan... eller något?

Bra bok 13/4

Fredag:
Följde matschema till 100% + lite extra utöver trots jobbigare dag och mycket jobbiga tankar/känslor.
Läste och jobbade i självutvecklings boken en stund.
Körde mindfulness.

Fredag den 13e

Idag såg jag verkligen framemot att åka till Mando och få prata med Johan, jag hade massa saker som jag ville ta upp. Men efter att jag ätit jobbigare frukost, packat min väska med böcker och mellanmål plus fixat iordning mig fick jag reda på att Johan var sjuk!
Så... jag som inte klarar att inte ha något att göra/ planerat och absolut inte klarar spontana händelser fick nu tänka om helt...
Det blev kaos i min lilla hjärna ett tag, dock gick det lättare att acceptera det och ändå ta det lugnt än vad det varit tidigare! Det är något positivt iallafall! ;)

It may not be my weekend but it's gonna be my year

Att vara hemma över påsken gick bra. Tiden gick långsamt och det blev MYCKET tv tittande men ingen total ångest eller något sådant så jag måste ändå säga att det gick bra!
Tisdag var jag på Mando igen, endast för lunch och samtal med Johan.
Lunchen var otroligt neutral, hade hoppats på att få en lunch utmaning- w-base eller äta kött men det blev inget av dem.
Jag slutade vid 14, så jag gick och kollade i affärer lite och lyckades precis missa 14.33 tåget, vilket var surt men jag hann ändå hem vid okej tid för mellanmålet.
Idag är det torsdag och jag har varit i Göteborg och shoppat! Jag börjar känna att jeansen sitter bättre, tightare nu. Detta resulterar i lite fler jobbiga tankar, det är svårare att hitta motivationen till att följa matschemat. Sjukdomen- antar att det måste vara den- försöker konstant övertala mig om att jag egentligen inte vill äta så mycket mat/ full fett/ hela mellanmålet etc. Nu vet jag, och ser, att jag fortfarande har vikt att "ta igen" och kan lugna mig med detta. Det som oroar mig är dock hur jag ska göra när det inte kommer synas lika tydligt, när jag inte ens kan knäppa byxorna etc. Då är jag rädd att den hemska ångesten kommer...
Någon som har tips?
Imorgon ska jag till Mando igen över lunch, känns bra. Hoppas få ett tag att prata med Johan, har försökt skriva ner lite som jag vill ta upp med honom.
Idag blev det även en promenad med Janne (och min älskade hund såklart). Var ute med hunden också körde Janne såklart förbi. Han gör mig glad när vi träffas även om min första reaktion var att gömma mig. Jag vet inte vad jag vill eller känner! Kärleksbekymmer känns så löjligt på något sätt!
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3648863/fromhellandback?claim=wnxp8au2rd5">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Challenges

Jag har fått min största utmaning hittills.
Jag fick ledigt från och med torsdag till och med måndag.
Sedan om jag klarat denna utmaning ska jag endast till Mando för lunch på tisdag och fredag.
Det kom rätt plötsligt att jag fick så mycket frihet, det är både skönt och otroligt läskigt, vilket jag tror är bra.
Tidigare om jag fått ledigt så länge hade jag inte vart orolig alls, då följde jag ju inte reglerna direkt....
Det är jobbigt att inte få röra på sig, jag har mycket tankar om att hur onormalt jag lever.
Allt jag gör är att laga mat, äta och ligga i soffan. Men på något sätt får jag ändå dagen att gå. Igår, torsdag, sökte jag flera jobb, läste och planerade i självhjälpsboken, rensade lite bland gamla tidningar och såg på tv.
Idag har inte vart lika produktiv, jag har sett på flera avsnitt av 90210, handlat mat och hittills lagat lunch...
Utmaningen idag är godis till mellanmål. Det känns okej hittills, dock kanske det beror på att det är ca 45 minuter kvar tills jag ska äta. Jag är rastlös, inte bara av att bara vara inne i soffan, jag vill ut och hitta på saker. Jag tror faktiskt inte att det är sjukdomen som vill det, iallafall inte bara sjukdomen. Jag vill göra saker som inte är aktiva också, bara de är ute ur lägenheten!

Bra bok 4-5/4-12

Bra bok för onsdag och torsdag!
Onsdag var en kort men intensiv dag på mando med flera utmaningar.
Torsdag var jag ledig ch fick försöka få tiden att gå utan att göra något hemma.
Onsdag:
Åt kött till lunch på mando, utan problem.
Klarade fika utmaning, kladdkaka med grädde, på mando.
Lagade fiskgratäng hemma.
Torsdag:
Gick kortare promenad med hunden än planerat.
Fått många "måsten" som hängt över mig gjorda.

Bra bok 3/4-12

Bra bok för tisdag:
Åt spontan middag med familjen då Farmor och Farfar kom på middagsbesök. Även själva middagen- risotto- var en liten utmaning!
Försökte verkligen vara aktiv och prata vid grupptilfället på Mando, var super jobbigt men det gick ändå ok tycker jag.
Tog skink alternativet till mellanmålet.
Tog mig igenom hela dagen, lyssnade på migsjälv, såg till att jag inte styrdes av anorexian!

Bra bok 2/4-12

Bra bok för måndag:
Måndag:
Klarade utmaning till lunchen, vi fick kyckling i sås med pasta, utan problem.
Gjorde IDS formulär, fick mycket bättre resultat- bara sen i januari(!) :)

Make me feel

Så var det dejten då.
Vi tog tåget in till Göteborg och gick sedan till biografen. Vi pratade faktiskt hela vägen till biografen, när vi satt oss tog väl fantasin slut! Filmen vi såg var den nya "Mission impossible: Ghost protocol" den var helt okej tyckte jag. Dock har jag en förmåga att gilla de filmer jag sett med Erik lite extra mycket...
Dejten var väl okej, problemet är väl att just ordet dejt inte riktigt passar in!
Vi pratade en del, mest ytligt dock och vi hade väl rätt trevligt egentligen. Dock har jag otroligt svårt att veta hur han känner och vad han vill. Vi pratade BARA, inget annat.... Han betalade dock vilket gjorde mig förvånad!
Jaja nu är det gjort iallafall, jag vet inte heller vad jag vill. Det känns lite som om om han inte vill så vill jag, kanske bara på grund av att han inte vill.
Jo jag är knäpp och det här med dejtande är INTE min grej! :p
När vi ändå är inne på killar kanske jag borde nämna mitt ex, Janne, som jag egentligen gjorde slut med för att jag behövde koncentrera mig på behandlingen och bli frisk för en gångsskull!
Det funkade inte så bra för mig att ha en så nära relation när jag mådde så dåligt.
Janne accepterade det men han sa även att han väntar på mig. Vi har nu börjat träffas lite igen, endast som vänner, och han skickade dessutom blommor som jag fick på min födelsedag samt köpt presenter- en t-shirt, plåster (vårt skämt) och ett otroligt fint halsband!
Jag vet inte vad jag känner för honom heller, vi är lika i mycket, jag kan prata med honom om i princip allt, han är snygg, han funkar med min familj och av någon anledning älskar han mig.
Det enda är väl att han är äldre än mig, nämligen 17 år äldre, så mina kompisar är inte speciellt komfortabla med det.
Det var mitt förvirrande/ galna "kärleksliv"....
bild från google

Bra bok 31/3 + 1/4-12

Dags att summera min "spännande" helg!...
Jag tränade på att inte ha någonting planerat, jag brukar alltid ha fullt upp vilket är skönt då jag inte har tid att tänka.
Men så skulle jag alltså inte göra denna helgen.
Det gick väl okej, blev mycket tv tittande och tvätt strykande!
Jag hade en plan söndag kväll som gjorde att hela helgen blev jobbig, nämligen en "date" med en kille som jag tidigare vart på några dejter med men det har bara runnit ut i sanden.
Hur det gick denna gången, det kommer i nästa inlägg! ;)
Nu bra bok för helgen:
Lördag:
Klarade mig hela dagen utan planer
Kunde vara med på spontan middag då mina föräldrar fick middagsgäster.
Söndag:
Gick på bio med Erik
Följde matschemat trots bion!

RSS 2.0